لوله سیلندری نوعی لوله فولادی است که از آلیاژ ST52 ساخته می‌شود. این لوله معمولاً به صورت مانیسمان (بدون درز) و در ضخامت‌های بالا به تولید می‌رسد. از نظر شکل ظاهری سطحی کاملاً صیقلی و براق داشته و تحمل فشار بالایی دارد.

لوله سیلندری نوعی لوله فولادی است که از آلیاژ ST52 ساخته می‌شود. این لوله معمولاً به صورت مانیسمان (بدون درز) و در ضخامت‌های بالا به تولید می‌رسد. از نظر شکل ظاهری سطحی کاملاً صیقلی و براق داشته و تحمل فشار بالایی دارد. به همین دلیل است که دچار هیچ‌گونه نشتی نشده و در پروژه‌های مهم و حساس از آن استفاده می‌شود. از مزیت‌های این لوله می‌توان به وزن سبک، حمل و نقل سریع، جذب انرژی بهتر، استحکام بالا، اصطکاک کم و ضربه‌گیری مناسب آن اشاره کرد. اصطکاک کم این لوله به دلیل قطر پایین آن می‌باشد. لوله‌های سیلندری با تلورانس‌های مختلفی به تولید می‌رسند که معروف‌ترین آنها H8 و H9 است. در ادامه تفاوت بین لوله های سیلندری H8 و H9 شرح داده خواهد شد، اما پیش از آن به توضیح مختصری از هرکدام، خواهیم پرداخت:

لوله سیلندری با تلرانس H8

ضخامت این لوله‌ها بالاست و برای ساخت جک‌های هیدرولیک استفاده می‌شود. برای ساخت این نوع لوله سیلندری از روش کشش سرد استفاده می‌شود، به همین دلیل محصول نهایی قدرت تحمل فشار بسیار بالایی دارد. سطح داخلی لوله کاملاً صاف و یکنواخت و صیقلی است و برای مصارف مختلف، در ابعاد متفاوتی به تولید می‌رسد. از آنجایی که این لوله از داخل سنگ خورده است، برای ساخت جک‌های صنعتی، هیدرولیک و پنوماتیک مناسب می‌باشد. از دیگر کاربردهای آن می‌توان به ساخت جک‌های بالابری و آسانسوری، جک‌های صنعتی، جک جرثقیل‌های سنگین و سبک و… اشاره کرد.

لوله سیلندری با تلرانس H9

از دو روش سرمایشی و گرمایشی برای ساخت لوله‌های سیلندری H9 استفاده می‌شود. این لوله‌ها در مقایسه با لوله‌های مانیسمان، چگالی بیشتری داشته و همین عامل سبب شده تا در ضخامت‌های یکسان، فشار هیدرولیکی بیشتری را تحمل کند. داخل این لوله نیز سنگ خورده است و در برابر هرگونه نشتی مقاوم است. از این لوله در صنایع مختلف مانند ساخت لیفتراک، بالابر، کامیون و کامیونت، پمپ‌سازی و آسانسورسازی استفاده می‌شود.

تفاوت لوله H8 و H9

این دو گرید لوله، از چند جهت با یکدیگر متفاوت هستند:

سایز لوله

لوله‌های H8 از سایز ۳۵*۴۵ تا سایز ۳۵۰*۵۰۰ میلی‌متر تولید می‌شوند و طول شاخه‌های آن از ۴ تا ۱۰ متر می‌باشد. در حالی که لوله‌های H9 از سایز ۲۵*۳۰ تا ۱۰۰*۱۱۵ میلی‌متر به تولید رسیده و طول شاخه‌های آن بین ۶ تا ۸ متر است.

نحوه تولید

روش تولید لوله‌های H8 از طریق هونینگ‌کاری است، در حالی که لوله‌های H9 به روش سنگ‌زنی ساچمه‌ای تولید می‌شوند.

دقت در ساخت لوله

از آنجایی که لوله‌های سیلندری H8 با روش سنگ‌زنی ساچمه‌ای تولید می‌شوند،‌ سطحی کاملاً صاف و یکنواخت دارند و هیچ پستی و بلندی در آنها دیده نمی‌شود. همین عامل سبب می‌شود که سختی لوله افزایش یافته و دوام بیشتری داشته باشد. در واقع می‌توان گفت دقت و حساسیت در ساخت لوله H8 بیشتر از لوله سیلندری H9 می‌باشد.

جمع‌بندی

همانطور که قبلاً اشاره شد، به طور معمول لوله‌های سیلندری از آلیاژ فولادی St52 ساخته می‌شوند. اما در برخی موارد از آلیاژ فولادی Sk22 نیز برای ساخت آنها استفاده شده که بیشتر در تولیدات کشور چین این مدل دیده می‌شود. اما به طور کلی در مقایسه به لوله‌های مانیسمان دیگر، لوله‌های سیلندری دانسیته بیشتری دارند که همین عامل سبب افزایش چگالی و تراکم بیشتر در این لوله‌ها شده، بنابراین این لوله‌ها، توانایی تحمل فشار هیدرولیکی بیشتری دارند.

لوله‌های سیلندری برای انتقال روغن سیال بسیار کارآمد هستند،‌ چرا که نیروی فشاری به اطراف لوله را در هنگام عبور روغن، به صورت مساوی تقسیم می‌کنند. به این ترتیب فشار وارد شده به لوله به طور مساوی به همه نقاط لوله وارد شده و مقاومت کلی آن را بالاتر می‌برد. عامل دیگری که استفاده از این لوله‌ها را توجیه می‌کند، اصطکاک پایین آن است که سبب کاهش احتمال خوردگی، کاهش انسداد لوله و جلوگیری از کاهش راندمان لوله می‌شود. همچنین این لوله‌ها نسبت به انواع دیگر، قابلیت خم شدن بیشتری داشته و عایق‌کاری آنها ساده‌تر انجام می‌شود.

شرکت مواد نو برادران پاندا

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *